Cùng học tiếng anh trực tuyến


    Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 6

    Share

    Admin
    Admin

    Tổng số bài gửi : 17
    Join date : 29/04/2013

    Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 6

    Bài gửi by Admin on Fri Jul 19, 2013 9:52 pm

    I.Chän vµ khoanh trßn tõ cã phÇn g¹ch ch©n ®äc kh¸c trong c¸c nhãm tõ.
    1.A. these B. thank C. those D. there
    2. A. pencils B. rulers C. books D. boards
    3. A. classroom B. school C. afternoon D. book
    4. A. class B. father C. man D. family
    5. A. goes B. nurses C. watches D. boxes
    6. A. home B. come C. open D. cold
    7. A. opens B. gets C. likes D. speaks
    8. A. lunch B. watch C. teacher D. architect
    9. A. city B. family C. fifteen D. telephone
    10. A. number B. plum C. put D. but

    II. Chän vµ khoanh trßn phÇn tr¶ lêi ®óng cho mçi c©u sau.
    1.Tom and Peter are classmates and Mary is …………..friend
    A. his B. her C. their D. our
    2. What’s his brother’s name? …………..Nam.
    A. His name B. He’s C. His brother name’s D. She
    3. How many ……….are there in the living-room? There’s only one…………
    A. couch/ couches B. couches/ couches C. couches/ couch D. couch/ couch
    4. What ………..your parents …..after dinner?
    A. do / do B. does / do C. do / does D. does / does
    5. Are you and Lan students? Yes, ………
    A. we are B. they are C. you are D. I am
    6. My brother and ………….are at home.
    A. Me B. my C. mine D. I
    7. …………… are Hoa’s pens.
    A. This B.That C.These D. There
    8. ……………. is your baby sister? She’s fine.
    A. How much B. How C. How old D. How many
    9. He …………….to school on Sundays.
    A. not goes B. don’t go C. doesn’t go D. no goes
    10. Are these couches? No, ………… aren’t.
    A. they B. there C. these D. it

    III.S¾p xÕp c¸c tõ x¸o trén thµnh c©u hoµn chØnh.
    1. live / on / in / not / aunt / does / small / Hung Vuong Street / house / a/ my.
    …………………………………………�� �……………………………..…………�� �………
    2. these / notebooks / their / new / are ?
    …………………………………………�� �……………..…………………………�� �………
    3. there / wall / picture / is / in / a / your / the / on / living-room?
    …………………………………………�� �……………………………..…………�� �………
    4. city / it / in / is / house / house / a / the / is / big / Lan’s / and.
    …………………………………………�� �………………………………...………� ��……...
    5. years / a / Mrs. Nga/ teacher / and / thirty-two / old / she / is / is.
    …………………………………………�� �……………………..…………………�� �………

    IV. T×m lçi sai, gạch ch©n vµ söa l¹i cho ®óng trong c¸c c©u sau.
    1.There are two benchs in my room. ……………………
    2.Mr Hien isn’t lives in a house in the country. ……………………
    3.My mother is fourty years old. ……………………
    4. What color are her eyes? It’s blue. ……………………
    5.Our classroom is on the three floor. ……………………
    6. She often plays football in hers free time. ……………………
    7. Hoa house is in the country. ……………………
    8. Our school is big. They have four floors. ……………………
    9. I go to school every mornings with my friends. ……………………
    10. There is a hospital new near our school. ……………………

    V. ChuyÓn sang sè nhiÒu c¸c c©u sau.
    1. What’s this ? It’s a bench.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…..
    2. Is that her knife? No, it isn’t.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…..
    3. This woman has a child. (2)
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…..
    4. The policeman is in his room.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…..
    5. Does he has a goose? (5)
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��….

    VI. §Æt c©u hái cho phÇn g¹ch ch©n.
    1. Mai is not very well today.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    2. The man in the car is our new teacher.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    3. There is a board on the wall.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    4. My sister lives on Le Qui Don Street.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    5. No. She is a nurse.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    6. My brother gets up at a quarter to six.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    7. Her mother is a teacher.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    8. There is a lamp by the telephone.
    .................................................. .................................................. ............................................?
    9. Nam goes to school with his friends.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��……?
    10. Tuan does his homework in the evening.
    …………………………………………�� �………………………………..………�� �…….?

    VII. Sö dông tõ gîi ý viÕt thµnh c©u hoµn chØnh.
    1. That / your teacher ? No. This / my / teacher.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…....
    2.There / many books / bookshelf?
    …………………………………………�� �………………………………….……… ………
    3. How / your brother? He / one.
    …………………………………………�� �…………………………………..……�� �………
    4.This / not / my pen // It / her pen.
    …………………………………………�� �………………………………….……… ……
    5. What / these ? They / ink-pot.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…..
    6. Minh/ live/ brother/ apartment/ city.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…….
    7. Mrs. Lan/ and/ children/ travel/ London/ plane.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��…….
    8. Sister/ have/ bike/ and/ cycle/ work/ everyday.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��……
    9. Where / the dogs? They / yard.
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��……

    10. brother / homework / dinner / evening?
    …………………………………………�� �…………………………………………� ��……

    VIII. Dïng tõ gîi ý ë ®Çu c©u viÕt l¹i c¸c c©u sau sao cho nghÜa kh«ng thay ®æi.
    1. How old are your parents?
    What………………………………………� ��………………………………………?
    2. How many classroom are there in your family?
    How many………………………………………� ��…………………….…………...?
    3. What are these people?
    What are …………………………………………�� �…………………………...…...?
    4. Mrs. Xuan has a son, Duc.
    Mrs Xuan………………………………………� ��…………………………………...
    5. His family has four people.
    There are …………………………………………�� �………………………………..
    6. Mr. and Mrs. Minh has a daughter, Lan.
    Mr. and Mrs. Minh………………………………………� ��…………………………
    7. My mother goes to work at seven thirty.
    My mother goes to work………………………………………� ��……………………
    8. Mai’s books are new.
    Mai …………………………………………�� �………………………………………
    9. The lamp is in front of the stereo.
    The stereo …………………………………………�� �……………………………….

    IX. §äc ®o¹n v¨n sau ræi ®iÒn tõ thÝch hîp vµo chç trèng.
    I have a little sister. (1)………….. name is Daisy. She (2)………………. to school six days a week. On (3)………………..days she has lunch (4)……………. school, but (5)………………… weekend she has lunch at home. She often has bread and a glass of milk (6)……………. breakfast. She likes milk very much. She drinks ( 7)………….. for every meal. After dinner, she often listens to music, then she (Cool……………… her homework. Sometimes she watches television but she (9)……………like to watch it very much. She goes to (10)……….. at eleven o’clock.
    1. ……………….. 5. ……………….. 9. ………………..
    2. ………………. 6. . .……………….. 10. ……………….
    3. ……………….. 7. .……………….
    4 ………………… 8. ………………..



    Tr­êng THCS V¨n Lang ĐÁP ÁN §Ò thi chän häc sinh giái líp 6.
    M«n : TiÕng Anh. – N¨m Häc 2010 – 2011


    I.Chän vµ khoanh trßn tõ cã phÇn g¹ch ch©n ®äc kh¸c trong c¸c nhãm tõ: 1điểm ( mỗi từ đúng được 0,1 điểm)

    1. B 2. C 3. D 4. B 5. A 6.B 7.A 8.D 9. B 10. C

    II. Chän vµ khoanh trßn phÇn tr¶ lêi ®óng cho mçi c©u sau: 1điểm ( mỗi từ đúng được 0,1 điểm)

    1. C 2.B 3.C 4.A 5.A 6.D 7.C 8.B 9.C 10.A

    III.S¾p xÕp c¸c tõ x¸o trén thµnh c©u hoµn chØnh: 1điểm ( mỗi câu đúng được 0,2 điểm)
    1. My aunt does not live in a small house on Hung Vuong street.
    2. Are these their new notebooks?
    3. Is there a picture on the wall in your living-room?
    4. Lan’s house is in the city and it’s a big house.
    5. Mrs.Nga is a teacher and she is thirty-two years old.

    IV. T×m lçi sai, gach ch©n vµ söa l¹i cho ®óng trong c¸c c©u sau. 1điểm ( mỗi từ đúng được 0,1 điểm)
    1. bench → benches 6. hers → her
    2. isn’t lives → doesn’t live 7. Hoa house → Hoa’s house
    3. fourty→ forty 8. They have → It has
    4. It’s → They’re 9. mornings → morning
    5. three→ third 10. a hospital new → a new hospital

    V. ChuyÓn sang sè nhiÒu c¸c c©u sau: 1điểm ( mỗi câu đúng được 0,2 điểm)
    1. What are these? They’re beches.
    2. Are those their knives? No, they aren’t.
    3. These women have two children.
    4. The policemen are in their room(s)
    5. Do they have five geese?

    VI. §Æt c©u hái cho phÇn g¹ch ch©n: 1điểm ( mỗi câu đúng được 0,1 điểm)
    1. How is Mai today?
    2. Who is the man in the car?
    3. How many boards are there on the wall?
    4. Where does your sister live?
    5. Is she/ Lan / your mother….. a doctor / teacher….?
    6. What time does your brother get up?
    7. What is her mother? What does her mother do? What is her mother’s job?
    8. What is there by the telephone?
    9. Who does Nam go to school with?
    10. What does Tuan do in the evening?

    VII. Sö dông tõ gîi ý viÕt thµnh c©u hoµn chØnh: 2điểm ( mỗi câu đúng được 0,2 điểm)
    1. Is that your teacher? No, it isn’t . / No. This is my teacher.
    2. Are there many books on the bookshelf?
    3. How old is your brother? He’s one ( years old)
    4. This is not my pen. It is her pen.
    5. What are these? They are ink-pot.
    6. Minh lives with his brother in an apartment in the city.
    7. Mrs Lan and her children travel to London by plane.
    8. My sister has a bike and she cycles to work everyday.
    9. Where are the dogs? They are in the yard.
    10. Does your brother do his homework after dinner in the evening/ every evening.

    VIII. Dïng tõ gîi ý ë ®Çu c©u viÕt l¹i c¸c c©u sau sao cho nghÜa kh«ng thay ®æi: 1điểm ( mỗi câu đúng được 0,1 điểm)
    1. It is an old school
    2. What are your parents’ages? What are the age of your parents?
    3.How many classrooms does your school have?
    4. What are these people’s jobs?
    5. Mrs Xuan is Duc’s mother.
    6.There are four people in his family.
    7.Mr. and Mrs. Minh are Lan’s parents.
    8. My mother goes to work at half past seven.
    9. Mai has new books.
    10. The stereo is behind the lamp.

    IX. §äc ®o¹n v¨n sau ræi ®iÒn tõ thÝch hîp vµo chç trèng: 1điểm ( mỗi từ đúng được 0,1 điểm)

    1. Her 2. goes 3.week 4. at 5. on /at 6. for 7. it 8. does 9. doesn’t 10. bed
    Nguồn: Internet

      Hôm nay: Fri Aug 18, 2017 2:22 am