Cùng học tiếng anh trực tuyến


    Thi HSG Tiếng anh Lớp 8-Có đáp án

    Share

    Admin
    Admin

    Tổng số bài gửi : 17
    Join date : 29/04/2013

    Thi HSG Tiếng anh Lớp 8-Có đáp án

    Bài gửi by Admin on Wed Apr 09, 2014 6:29 pm

    A. LANGUAGE FOCUS
    * PRONUNCIATION :(2 pts)
    Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:
    1. A. looked B. watched C. stopped D. carried
    2. A. bath B. father C. theater D. health
    3. A. study B. success C. surprise D. sugar
    4. A. children B. charity C. charm D. champagne
    5. A. danger B. angry C. language D. passage
    6. A. whole B. when C. where D. while
    7. A. socket B. notice C. enroll D. mobile.
    8. A. engineer B. excited C. experiment D. exhibition.
    9. A. comment B. equipment C. improvement D. development
    10.A. overhead B. teammate C. speaker D. bean
    * VOCABULARY& GRAMMAR(8,5pts )
    I.Give the correct form of words in brackets.(2,5pts)
    1. I know all the boys who live in my…………………(neighbor )
    2.People in the countryside is…………(friend )
    3.All …….…between Paris and Hanoi have been cancelled due to fog.(fly )
    4. Do you know the ……………of S.t Paul’s Cathedral ?( high )
    5. Taxi drivers have to have a very good …………..on the street names.(know)
    6. The hotel was large and …………………..(comfort)
    7. Boys ! Don’t be so ………….. (curiously )
    8. Nobody likes him because he behaves ……………( bad )
    9. The river is highly ………for swimmers .( danger )
    10. We should save our ……….resources . ( nature )
    II. Choose the best answer to complete the following sentences:(5,0pts)
    11. Someone ……….tickets are free.
    A. said me B. said me that C. told me D. told to me
    12. When she lived in the countryside, she …………….in the river.
    A. was swimming B. used to swim C. has swum D. is used to swimming
    13. Saigon ………..more than three hundred years ago.
    A. was built B. has been built C. was building D. built
    14. It is nearly ten years ………...I saw her.
    A. when B. since C. for D. while
    15. Would you mind if I…………..a photo ?
    A. take B. took C. would take D. am going to take
    16. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.
    A. got B. brought C. fetch D. took
    17. They …………me if I could speak Japanese.
    A. told B. said C. asked D. talked
    18. Are you proud………….your country and its tradition ?
    A. about B. on C. of D. for
    19. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp………….
    A. collecting B. collector C. collect D. collection
    20. There were …………flowers that I couldn’t decide what to buy.
    A. so many B. so few C. so little D. so much
    21. She doesn’t like Spanish………..she has to study the language.
    A. so B. though C. but D. when
    22. It took him six years to ………..as a doctor and now he is a good doctor.
    A. make B. do C. qualify D. become
    23. She asked me…………………………..
    A. if I like pop music or not B. whether I like pop music or not
    C. if I liked pop music or no D. if I liked pop music or not
    24. My brother and I ………………..
    A. am having a wonderful time here B. am having a wonder time here C. are having a wonderful time here D. are having a wonder time here
    25. Don’t shout, dear. I can’t………..the shout !
    A. stand B. sit C. listen D. hear
    26. He laughs ……….of her funny face.
    A. because B. since C. as D. for
    27. What are you ………? - My pen, I’ve lost it.
    A. looking B. looking for C. looking after D. looking at
    28. Why don’t you ……with your university study ?
    A. go in B. go on C. go by D. go at
    29. Of my parents, my father is ……….
    A. the stricter B. the strictest C. strict D. stricter
    30. I ……..call you as soon as I come back home.
    A. have B. will C. am D. is going

    III. Correct the mistakes in these sentences .(1,0pt)
    31. He went to bed after he brushing his teeth.
    ……………………………………………………………………………..
    32. Viet nam is a rice-exported country.
    …………………………………………………………………………….
    33. Something have happened to their kitchen.
    ……………………………………………………………………………
    34. He told good bye to his parents and left.
    …………………………………………………………………..
    35. The exercise did carefully.
    ………………………………………………………………………



    B.READING: (5pts)
    I. Read the following passage then answer the questions below:(2pts )
    Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. Most people must work hard to learn English.
    Why do all these people learn English? It’s not difficult to answer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.

    1. According to the writer. English is learn by...............
    A. young children B. adults C. teenagers D. all are correct
    2. In the line 2 of the second part, the word “it” refers to..........
    A. country B. young children C. English D. question
    3. Where do many boys and girls learn English?
    A. at home B. at school C. in evening classes D. in the office
    4. Why do adults learn English?
    A. Because they want to see movies in English B. Because they need it for their job.
    C. Because they are forced to learn it D. Because it’s not difficult to learn.
    5. What of the following is not mentioned in the passage?
    A. Children like reading English newspapers B. People in many countries learn English
    C. English is one subject in school. D. Some books are written in English.
    II. Read the text and decide whether the following statements are True (T ) or False ( F ): (3pts)

    Tokyo is a famous city . There are a few good buildings and impressive temples; there a few parks worth visiting. Everything has to be small in Tokyo : houses ,rooms, shops Long side streets consists of tiny houses only. Ad this often creates a toy-like, with small women tip-doing along in their kimonos.
    Tokyo at night is very different place from Tokyo in daytime. Millions of ne-on signs are switched on and nowhere in the world is more attractive.
    A town is not its buildings alone; it is an atmosphere, its pleasure, its sadness, its madness, and above all its people. Tokyo may lack architectural beauty but it has character and excitements; it is alive. I found it mysterious and lovable city.
    6. There are many beautiful buildings in Tokyo.
    7. There is nothing to see in the parks in Tokyo.
    8. Many small houses are found along long roads.
    9. Tokyo at night is as attractive as many other cities.
    10. Tokyo has beautiful architecture.
    11. The author likes Tokyo very much.
    Answers: 6_____ 7_______ 8______9______10 _______ 11______
    C. WRITING: (4,5 pts)
    I.Rewrite the following sentences beginning with the given words so that the meaning stays the same. (2,5 points)
    1. They are sending Mr. Smith to Europe on a special mission.
    Mr. Smith..............................................................................................................
    2. The teacher said to Nga : “ Don’t make noise in the class ”
    The teacher asked Nga ..........................................................................................
    3. We started living here in 1997
    We have...................................................................................................................
    4.I last saw Minh six months ago.
    I haven’t..................................................................................................................
    5. Learning Chinese is difficult.
    It is........................................................................................................................
    6. Don’t forget to turn off the light.
    Remember...........................................................................................................
    7. You are too young to see horror film.
    You are not ........................................................................................................
    8. Hung is stronger than Nam
    Nam ....................................................................................................................
    9. Nga spends two hours doing her homework everyday.
    It takes Nga ...........................................................................................................
    10. He failed the exam because of his laziness.
    Because he.................................................................................................
    II. Write a similar report on a festival you joined recently. The answers to the questions below can help you.(2.0 pts )
    1, What is the name of the festival?
    2. Where was the festival held ?
    3. How long did the festival last ?
    4. How many activities were there ? Were there any competitions?
    5. How were the activities organized ?
    6. How many people took part in each activity ?
    7. What you think about the festival ?

    I. Mỗi câu 0,2 x10 câu =2.0 đ
    1.D 2.B 3.D 4.D 5.A
    6.A 7.A 8.A 9.A 10.A
    II.Mỗi câu đúng 0,25 đ x10 =2,5 đ
    1.neighborhood 2.friendly 3.flights 4.height 5.knowledge 6.comfortable 7.curious 8.badly 9.dangerous 10.natural
    III.Mỗi câu đúng 0,25 đ x20 câu =5,0 đ

    11.C 12.B 13.A 14.B 15.B 16.D 17.C 18.C 19.B 20.A
    21.C 22.D 23.D 24.C 25.A 26.A 27.B 28.B 29.D 30.B
    III.Mỗi câu đúng 0,2 đ x 5 câu =1.0 đ.
    31.he hrushing-> brushing 32.exported -> exporting 33.have-> has 34. told->said 35.did -> was done
    B. READING
    I. Mỗi câu đúng 0,4 x 5 = 2,0 đ
    1.D 2.C 3.B 4.B 5.A
    II.Mỗi câu đúng 0,5 x 6 câu = 3,0 đ
    6.F 7.F 8.T 9.F 10. F 11. T
    C.WRITING
    I. 0,25 X 10 câu =2,5 đ
    Mr. Smith is being sent to Europe on a special mission.
    The teacher asked Nga not to make noise in the class.
    We have lived here since 1997
    I have seen Minh for six months
    It is difficult to learn Chinese
    Remember to turn off the light.
    You are not old enough to see horror film.
    Nam is weaker than Hung./ Nam is not as strong as Hung
    It takes Nga two hours to do her homework everyday.
    Because he was lazy, he failed the exam.
    II . 2.0điểm
    viết đảm bảo các thông tin theo yêu cầu
    viết đúng chính tả , đúng ngữ pháp
    diễn đạt trôi chảy , lô rích
    Nguồn: Internet

      Hôm nay: Thu May 25, 2017 7:38 pm